Wie zijn wij?

 Vereniging zonder winstoogmerk
“Gelukzoekers” heeft als doel haar omgeving gelukkiger te maken. We organiseren lezingen, begeleide wandelingen en workshops die inspireren en waar je blij van wordt. De gelukzoekers hebben geen commercieel doel voor ogen. Geld wat binnenkomt via donaties wordt gebruikt om de olievlek van positiviteit verder te vergroten.

Annemieke Ooteman, Margot ‘t Hart  en Jacqueline van Noordenne vormen het bestuur van  “Gelukzoekers”.

Hoe het begon
(Door oprichter en voorzitter Jacqueline van Noordenne)  
Ergens in 2013 liep ik door de bibliotheek in Hoeilaart.  Mijn oog viel op een boek over geluk (100% positivo van Leo Bormans). Ik nam het mee naar huis, las het en was gegrepen door het onderwerp. Optimisme zit mij niet echt in het bloed. Ik zie makkelijk beren op de weg dus toen ik las dat je geluksgevoel voor 40% maakbaar is was ik “verkocht”. Je zou toch wel suf zijn als je daar niet mee aan de slag zou gaan. dacht ik. Alles over geluk had mijn belangstelling (kijk voor lees- en kijktips bij aanbevelingen). Hoe meer ik las hoe enthousiaster ik werd.

Niet voor niets leerde ik ooit voor docent dus mijn kennis wilde ik delen:
In 2014 presenteerde ik voor het eerst de workshop “Gelukkiger? Dat kan!”.

En hoe het verder ging
Een van de eerste groepjes die meededen aan “Gelukkiger? Dat kan!” reserveerden al direct voor precies een jaar later weer een workshop dus zo kwam geluk 2.0 er. Er volgde elk jaar een nieuwe workshop of lezing: Eindelijk geluk(t) en Een Boekenkast vol Geluk.

Met mijn studie Personeel en Arbeid ging ik nooit aan de slag maar mijn belangstelling voor het gedrag van mensen op de werkvloer is altijd gebleven en heeft zich nu specifiek gericht op werkgeluk. Mijn bevindingen vonden een weg in de workshop Geluk werkt.

In het Zoniënwoud nemen we groepjes mee voor een gelukswandeling. Aan de hand van vragen en opdrachten gaan we op zoek naar wat ons gelukkig maakt.

Toen ik, lang lang geleden lerarenopleiding Handvaardigheid deed, koos ik als afstudeeronderwerp “The Tearoom”. Het openen van een ruimte waar mensen elkaar zouden kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen verwennen met thee en lekkers was mijn droom. Ik kwam er achter (gelukkig vóór ik de grote stap zette en een pand huurde en me in de schulden stak) dat er geen ondernemer in mij steekt. Een ondergever ben ik wel en creatief ook. Van een gekregen commodekastje bouwde ik de mobiele tearoom de “Gelukschenkerij”. Hier delen we koffie/thee/lekkers uit en luisteren we naar mensen hun verhaal en brengen mensen met elkaar in contact op ons sfeervolle terrasje.

Bij mij thuis richtte ik het voormalig kantoor in als atelier en zet ik thee en knutsel ik mee met de bezoekers aan het Crea Café.
Eenmaal per maand kan er worden geknutseld, geborduurd, gehaakt en wordt er vooral veel gebabbeld en bijgekletst.

Door de workshops kwam ik in contact met gelijkgestemden en een logische volgende stap was om van de beweging een feitelijke vereniging te maken. In januari 2015 is Gelukzoekers een vereniging geworden.

Plannen en dromen: 
Na zoveel jaar zoeken naar Geluk hebben we een behoorlijk goed beeld van wat een mens gelukkig maakt. We proberen steeds iets nieuws uit om mensen blij te maken en de olievlek van positiviteit te vergroten. Onder nieuws zie je wat we allemaal al hebben ondernomen. Nieuwsgierig naar onze nieuwe plannen? Volg ons dan via fb (gelukzoekersOnline) of schrijf je in voor een workshop of lezing. Heb je ideeën of zie je moGELUKheden, dan horen we graag van je.
Jacqueline van Noordenne
(Oprichter en voorzitter)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *