Nieuws

Juni 2021:
De vereniging Gelukzoekers is ontbonden 🙁
Oprichter en initiatiefnemer Jacqueline heeft haar huis in Overijse verkocht. Ze woont nu een groot deel van de tijd in Woerden.
De website en de facebookpagina van Gelukzoekers blijft bestaan maar er worden geen, ludieke, acties meer georganiseerd in de Druivenstreek.
Op aanvraag worden er nog wel workshops en lezingen gegeven
(contact: jvnoordenne@gmail.com)

Februari 2021:
Laat weten dat je van hen houdt. Stuur met Valentijn een kaartje:

 

 

 

 

Januari 2021:
Elke week geven we een gelukstip. Wil je deze per mail ontvangen? Laat maar weten (gelukzoekers@outlook.com). Teruglezen kan hier. Of volg ons op facebook: GelukzoekersOnline

December 2020
We brengen “plantjes van geluk” naar Overijsenaren die wel een hart onder de riem kunnen gebruiken.
Wilt u ook meedoen en een geluksbrenger worden? Kijk voor meer info op huidige actie

 

Oktober 2020
Mocht je een pannenkoekenplant hebben staan en hij heeft stekjes? Laat het ons weten. Wij hebben er een leuk plannetje mee bedacht.

Oktober 2020
Gelukzoekers in actie om geluk te verspreiden: 
Als we met de Gelukschenkerij gratis kopjes, thee en lekkers uitdelen geven we passanten ook steeds twee zelfgebreide hartjes als tekentjes van geluk: Eentje voor jezelf, want we kunnen allemaal wel wat geluk gebruiken. En eentje om bij je te steken en binnenkort aan iemand te geven die wel een hart onder riem kan gebruiken.
Al honderden, misschien wel duizenden hartjes hebben we al uitgedeeld. Regelmatig krijgen we de vraag hoe die hartjes zijn gemaakt. In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je de hartjes zelf kunt maken.

September 2020
Na een periode van rust (mede door de maatregelen rond Corona) “vliegen we er weer in”. We gaan leuke, coronaproof activiteiten verzinnen om de olievlek van Geluk weer verder te verspreiden.
Heb je een tof idee voor Gelukzoekers? Laat het ons weten door een mailtje te sturen aan gelukzoekers@outlook.com.

Maart 2020
Gelukzoekers op pad: 
Patricia de Nijs van Markant Overijse nam het initiatief tot de Vrouwen Verwendag in CC Den Blank. Uiteraard omarmden wij dit initiatief dus richtte ook een standje in.
Er werden gelukscitaten “geplukt”, gelukstips gedeeld en bedankkaartjes geschreven. De knuffels waren wat minder in trek, maar dat kwam door de schrik voor het Corona virus.

 

 

 

 


Januari 2020
Gelukzoekers in actie om geluk te verspreiden: 
In de Libelle stond een stukje over ene Annick Helsen uit Nijlen die het initiatief heeft genomen van de zgn “Nijlense doorgeefvaas”. Het idee is even simpel als briljant: Je koopt een vaas bij de Kringwinkel. Je hangt er een kaartje aan van de Doorgeefvaas (hierop wordt uitgelegd hoe het werkt). Je zet de vaas met bloemen op de stoep bij iemand die wel een bloemetje verdient. Deze persoon zal blij verrast zijn. Als de bloemen zijn uitgebloeid is het idee dat diegene ook weer bloemen in de vaas steekt en de vaas opnieuw bij iemand op de stoep zet. SUPER GAAF.
Als gelukzoekers zijn we natuurlijk direct enthousiast voor zo’n actie.
Wij gaan in de Druivenstreek Doorgeefvazen plaatsen. Heel spannend hoe deze olievlek van geluk zich gaat verspreiden.

 

 

 

 

Januari 2020:
Gelukzoekers in actie om geluk te verspreiden: 
De dag voor de kerstvakantie begon hebben we oliebollen gebakken en verkocht bij eQiLibre in neerijse voor het goede doel (casamagnolia.be). Wat een leuke sfeer met veel volk. Iedereen aangenaam verrast door de smaak; nl echt veel lekkerder dan smoutebollen.

 

 

 

 

November 2019:
Gelukzoekers in actie om geluk te verspreiden: 
Gelukzoekers doet mee aan de Warmste Week 2019 . “Mobiels voor de snoezelmobiel”
(zie www.casamagnolia.be).
Wil je ook een hartjesmobiel? De mobiel bestaat uit een draad met drie groepjes hartjes in vrolijke kleuren papier, die gezellig ronddraaien. Voor 1 euro (excl verzendkosten) help je mee .
Mail naar gelukzoekers@outlook.be als je ook een mobiel wilt.

 

 

 

 

 

Maart 2019
We hebben een eigen logo!!

 

 

 

Veel dank aan vriendin en beeldend kunstenaar Nancy Hoopman. Nancy heeft dit prachtige logo kosteloos ontworpen omdat ze trouw fan is van Gelukzoekers en graag helpt de olievlek van geluk te verspreiden.
Voor meer info over haar werk (beeldhouwwerken, keramiek, schilderijen) zie hier

Januari 2019:
Bij het smelten van het kaarsvet kwam ik op het idee dat ik natuurlijk ook frituurvet kan smelten. Met vogelzaad erdoor in een vergeten kopje, met een takje erin kan het aan de boom weer een nieuw doel dienen. Vrolijkt de boom op en de vogels smikkelen ervan.

December 2018:
Zero waste project: 
Als je een dikke kaars brand blijft er meestal op het eind heel veel kaarsvet over. Zonde. Mosterd en jam zit vaak in mooie glazen potjes. Ook zo zonde om weg te smijten. In de kringwinkel voor 1 euro een pannetje gekocht en nu maak ik van restjes kaarsvet nieuwe kaarsen. Al een hoop mensen blij kunnen maken met een mooie kaars. En ik krijg van alle kanten kaarsvet en mooie glazen potjes aangeboden want iedereen heeft hetzelfde als ik dat het zo zonde is om het weg te gooien. Iedereen weer blij. Dit is zoooo Gelukzoekers 🙂

 

 

 

 

September 2018:
De klavertjes vier zijn geoogst. In het World Book of Happiness gedroogd. Kaartjes gesneden. Mooie spreuken geschreven. Klavertjes erbij. Kaartjes gelamineerd.
Veel werk maar hoe leuk om mensen ermee te verrassen. Bv. als ik een onverwacht leuk gesprek heb met een onbekende dan geef ik hen bij het afscheid een kaartje. Ik denk dat die kaartjes heel lang bewaard worden. Zelf kreeg ik twee jaar geleden bij de Geluksroute in Eindhoven een kaartje met “Don’t hurry. Be happy”. Dit kaartje steekt nog altijd in mijn portemonnee.

 

 

 

 


September 2018:
Mooie ontmoeting: 
Op zaterdag 1 September organiseerde Leo Bormans de Gelukcoachdag. Wat een prachtige ervaring om met nog 24 andere mensen te zijn die allemaal op een iets andere manier bezig zijn met Geluk.

 

 

 

 


April 2018:
Gelukzoekers op pad: 
“Wat zou het tof zijn om met de Gelukschenkerij bij de Kringwinkel te gaan staan.” dacht ik direct toen ik hoorde dat er een Kringwinkel in Overijse was gekomen. Gelukkig zag de leiding het ook met ons zitten dus op 6 maart schonken we koffie/thee/lekkers/geluk. Wat was dat leuk, dus direct afgesproken de volgende maand nog eens terug te komen. Nu waren er zelfs klanten die het hadden genoteerd en opnieuw kwamen. Een oudere meneer had uitgebreid zitten babbelen met een andere, voor hem onbekende meneer. Toen hij wegging zei hij ons: “Bedankt, om mijn dag gelukkig te maken.” Hoe gaaf is dat? We verheugen ons er nu al op om dinsdag 15 mei opnieuw te gaan staan.

 

Februari 2018
Sinds buurvrouw Lieve een hond heeft zwandelen (wandelen en zwerfvuil rapen) we minstens tweemaal per week. Het heeft alleen maar voordelen: We hebben onze beweging, we praten bij, we houden de bermen schoon en nemen complimenten van passanten in ontvangst. O ja, en Lucky wordt uitgelaten.
Ook zin om te zwandelen? In Overijse kun je gratis een tang en zwerfvuilzakken krijgen. Meer info 

Januari 2018:
Het Spel van Geluk is klaar en uitgetest en kan worden geleend. Voor meer info zie hier.

 

 

Er is weer een nieuwe Nieuwsbrief:
Nieuwsbrief 1801

December 2017:
Gelukzoekers op pad: 
De bibliotheek van Eindhoven heeft mij opnieuw benaderd of ik weer een workshop en een lezing wil verzorgen tijdens de Geluksweek. Vorig jaar was het een groot success dus ik ga dat zeker doen. (zie agenda voor de data)

Er ligt een nieuwe nieuwsbrief klaar:
Nieuwsbrief 1705

21 September 2017: Workshop bij Markant Overijse
Gelukzoekers op pad: 
Gisteravond een prachtige avond gehad in de Bosuil met de ondernemende vrouwen van Markant Overijse. De workshop “Gelukkiger? Dat kan!” wat aangepast zodat het geschikt was voor de 22 deelnemers.
Iedereen ging zeer tevreden, met een tasje (en hopelijk ook een hart :-))  vol geluk, weer naar huis.

29 augustus 2017: Happy HeART
We zijn plannen aan het maken om het weekend van 18,19 november Open Huis te organiseren. We zijn aan het brainstormen over wat voor een toffe dingen we kunnen aanbieden/tonen zodat iedereen met een blij gevoel het pand weer verlaat. Zeker is dat er spreuken zullen zijn en dat de Gelukschenkerij zal worden opgesteld.

 

1 juli 2017: Er ligt een mooie nieuwe Nieuwsbrief klaar!

Nieuwsbrief 1703

17 juni 2017: We zijn op zoek!
Gelukzoekers is op zoek naar kunst waar je blij van wordt. We willen een verkoopexpositie organiseren dit najaar in ons “clubhuis” aan de Ogentroostlaan.

Margot ‘t Hart en Nancy Hoopman gaan zeker hun werk tonen. Er is nog plaats voor drie of vier kunstenaars. Mocht je interesse hebben stuur dan een berichtje aan gelukzoekers@outlook.com

 

 

 

8 mei 2017:  Dit najaar wil ik een lezing/voorstelling verzorgen onder de titel: “Een boekenkast vol geluk”. De zelfgebouwde boekenkast begint al ergens op te lijken.


26 april 2017: De nieuwe Nieuwsbrief is klaar Nieuwsbrief 1702

23 april 2017: Er zijn enkele foto’s binnengekomen van de klaverkussentjes:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 april 2017: Er zijn nog drie klaverkussentjes gemaakt en de wereld ingestuurd.

 

 

 

 

8 maart 2017:
Vandaag zijn de 7 Geluksbrengers op verschillende plaatsen in Overijse neergelegd. Aan de kussentjes zit een kaart bevestigd met de volgende tekst:
Wat een geluk. Speciaal voor jou een omdat je wellicht wel wat geluk gebruiken kan. Of omdat je het geluk weer even vast wil houden. Heb jij het gevonden? Vond het jou? Met liefde gemaakt!
Wat nu? Misschien heb je het kussentje maar heel even nodig. Of wat langer. We hopen dat je het dan weer door wilt geven. Wil je melden dat je het klavertje even bij je had? Graag een berichtje, met foto zou helemaal mooi zijn, naar gelukzoekers@outlook.com
Wil je het geluk dan doorgeven door het klaverkussentje ergens neer te leggen. Een plek waarvan jij denkt; daar komen mensen langs die ook geluk gegund is.
Een warme groet, Gelukzoekers”

7 maart 2017:
7 maart- 7 vrouwen- 7 geluksbrengers.
Het inspiratieclubje van Gelukzoekers bestaat uit zeven vrouwen.  Vandaag hebben zij (Karin, Marijke, Jacqueline, Annemieke, Nancy, Sinne en Margot)een kussentje gemaakt in de vorm van een klavertje vier. Met dit kleine teken van aandacht willen we de olievlek van positiviteit weer een stukje vergroten.
Meer info en foto’s van de kussentjes vind je op de Facebookpagina van Gelukzoekers.

Februari 2017:
Tijdens de Crea-Café avonden ontstaan mooie gesprekken én mooie knutselprojecten. 20170220_143947_resized Op woensdagavond 15 maart ben je vanaf 20 uur weer van harte welkom.

 

 

17 januari 2017:
Op 17 januari verzorgen we de workshop  “Geluk 2.0”. hartje-handen-met-zandDit vervolg op de workshop “Gelukkiger? Dat kan!”, kan ook gevolgd worden zonder dat je de eerste workshop hebt gevolgd.
Fijn een avondje bezig zijn met wat je kunt doen als je even niet zo super gelukkig bent. Deze heel praktische workshop gaat door in GC De Bosuil in Jezus Eik (B).

Januari 2017:
In de week van maandag 13 t/m vrijdag 17 maart 2017 gelukzoekers-bib-eindhovenwordt er in de bibliotheek van Eindhoven de Geluksweek georganiseerd. gelukzoekers-bib-even

Wij zijn uitgenodigd om de workshop: “Gelukkiger? dat kan!” en de lezing “Eindelijk geluk (t)”te verzorgen.

 

 

 

September 2016:
De Serrist heeft een mooi stukje geschreven over Gelukzoekers en de Gelukschenkerij op de Driuvenfeesten van Hoeilaart. Lees:  2016-09-22-serrist

Eerder verschenen nieuwsbrieven:
Wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: gelukzoekers@outlook.com

Nieuwsbrief 1705
Nieuwsbrief 1704
Nieuwsbrief 1703
Nieuwsbrief 1702
nieuwsbrief-1701

nieuwsbrief-1605
nieuwsbrief-1604
Nieuwsbrief 1603
Nieuwsbrief 1602
Nieuwsbrief nr.1 2016

Nieuwsbrief 1505
Nieuwsbrief 1504
Nieuwsbrief nr.3 2015
Nieuwsbrief 15 feb 15
Nieuwsbrief 15 feb 15
Nieuwsbrief 14 nov 14
Nieuwsbrief 29 sept 14