Geluksactiviteiten

Op aanvraag verzorgen wij de volgende workshops/lezingen:
– Gelukkiger? Dan kan!
– Geluk werkt
Geluk 2.0
Begeleide gelukswandeling
Eindelijk Geluk(t)
Een boekenkast vol geluk

Gelukkiger? Dan kan!
workshop met PaulineDe workshop “Gelukkiger? Dat kan!” is een praktische workshop van 3 uur waarin je op zoekt gaat naar de vijf geheimen van een gelukkig leven. Wat maakt jou eigenlijk gelukkig? Waar draait het om in het leven? Waar liggen er mogelijkheden voor jou om met de vijf pijlers van geluk aan de slag te gaan? Er komen vragen langs die je aan het denken zetten. En je gaat niet met lege handen naar huis….

Geluk werkt
We brengen veel tijd door op ons werk. Hoe kun je gelukkig, of op zijn minst tevreden op je werk blijven tot je pensioen (zeker nu dat in een steeds verdere toekomst ligt).
In een heel praktische workshop gaan collega’s met elkaar in gesprek, maken oefeningen, krijgen tips, schrijven naar elkaar en zichzelf over geluk. Gedurende twee uur zijn ze even bezig met wat hen blijer en tevredener kan maken en vertrekken ze met een opdracht aan zichzelf waar ze mee aan de slag willen gaan.

Workshop: Geluk 2.0
Ken je dat gevoel, dat je alle reden hebt om t leven een tien te geven maar dat je toch niet helemaal blij bent? In deze praktische workshop krijg je handvatten aangereikt wat je dan kan doen. We blijken allemaal een iets ander “medicijn” nodig te hebben om ons blijer, tevredener en positiever te voelen. Op deze avond kom je erachter wat bij jou werkt. Een avond met inzichten, maar er gaat ook zeker gelachen worden.

Gelukswandeling
wandeling 2In het “bos van geluk” blijkt dat we allemaal de paden naar geluk wel kennen maar dat we er niet altijd oog voor hebben. Aan de hand van opdrachten en vragen gaan we op een speelse manier ontdekken hoe we meer oog kunnen hebben voor het geluk. En ondertussen maken we een prachtige wandeling. Deze wandeling vindt plaats in de bossen bij kasteel La Hulpe (BE) en kan op aanvraag verzorgd worden voor een groep die u zelf samenstelt. Een goede conditie is niet nodig maar stevige wandelschoenen wel, want we blijven niet altijd op de platgetreden paden.

De Gelukschenkerij
Groep in mijn tuinDe gelukschenkerij is een kleurrijke mobiele tearoom die opduikt bij evenementen of zomaar ergens in het bos. Bij het zien van deze mobiele tearoom wordt een mens al blij. Er zijn mooie spreuken te lezen en een vracht aan boeken en tijdschriften over geluk liggen er ter inzage. Van de gelukschenkster krijgt iedereen een vraag of een spreuk om eens goed over na te denken tijdens het drinken. Niet zelden ontstaat er een gesprek over wat een mens gelukkig maakt en hoe je dat zelf kunt beïnvloeden.
(Note: Sinds zomer 2021 staat de gelukschenkerij in de opslag. Is ie met pensioen? Of gaat ie een doorstart maken? De tijd zal het leren)

Lezing: Eindelijk Geluk (t)
Heb je goede voornemens? Word je soms teleurgesteld omdat je het niet volhoudt?
In een lezing van een klein uur neem ik je aan de hand in de wereld van gewoontes aanleren. Via strategieën,  neigingen en tips kom je erachter wat bij jou wel en niet werkt en zal je de volgende keer als je een goed voornemen hebt er ook in kunnen slagen het tot een (goede!) gewoonte te maken. En als iets een gewoonte is geworden kost het geen moeite meer en zal het je gelukkiger maken.  Echt een lezing dus die gemaakt is voor Gelukzoekers!

Crea-café
Elke eerste dinsdag van de maand ben je van harte welkom in het “clubhuis” van Gelukzoekers voor het Crea-Café.  Word je ook blij van lekker bijkletsen en terwijl haken of een doosje vouwen? Ik steek de kaarsen aan en stook de kachel op en zorg voor thee en vanaf 20 uur ben je welkom en kun je eindelijk die knoop aannaaien of een ander knutselproject doen. Ik zet de naaimachine op tafel en als je van te voren laat weten wat je nodig hebt dan kan ik dat, als ik het in huis heb, voor je klaar zetten. En zo komen we samen heel gelukkig de winter door. (Wel graag van te voren aanmelden door een mailtje te sturen aan gelukzoekers@outlook.com, in verband met het aantal plaatsen aan de tafel)
(Note: sinds het begin van corona zijn er geen Crea avonden meer. Inmiddels is het huis van jacqueline verkocht en is het definitief gestopt)

Boekenkast vol Geluk
Jaren verzamelen en lezen van boeken over Geluk heeft meer dan een meter interessant en inspirerend materiaal opgeleverd. Dit “smeekte” om een mooie plek en zo maakte ik uit een oud tafeltje en wat planken en een restje gekregen verf dit mooie kastje. Het kastje is demonteerbaar dus ik ga ermee “op tournee”: In anderhalf uur vertel ik, in een interactieve voorstelling, over die stukjes uit een zevental boeken, die de verschillende onderdelen van Geluk belichten. Het doel is dat de deelnemer geïnspireerd raakt zonder dat hij of zij een hele boekenkast met boeken over geluk hoeft te lezen. 🙂

Overige geluksactiviteiten
Gelukzoekers programmeert met regelmaat activiteiten waar we gelukkig van worden. Houdt hiervoor de agenda in de gaten.

Het Spel van Geluk .
Het door Gelukzoekers ontwikkelde spel “Spel van Geluk” is gemaakt op vraag van deelnemers aan een workshop over Geluk.
Aan de hand van vragen word je uitgedaagd om na te denken en te praten over Geluk. Dit spel is gemaakt om een avondje met vrienden of familie “de diepte in te gaan”.

Het spel van Geluk is te leen. Voor meer info klik hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *