Mooie initiatieven

Soms stuit je op een initiatief waar je zo blij van wordt dat het je hele dag mooi maakt. Gelukzoekers is dol op deze initiatieven. Als we zoiets tegenkomen roepen we het het liefst van de daken (Oftewel we zetten het op facebook en/of deze site :-)) . We willen zo graag voor iedereen de dag mooi maken.
Als je hoort van een inspirerend, gelukkig makend initiatief, laat het ons weten (jvnoordenne@gmail.com). We verspreiden heel graag het goede nieuws. 

Winkel in tweedehands lapjes, lint en knopen

Zwervend in Brussel, tussen Watermael en Elsene, liep ik tegen R-use Fabrik op. Een winkel vol stofjes, knopen, strikjes, garen, ritsen. Niets is nieuw. Alles is bedoeld om een tweede kans te krijgen. Naast de winkel kun je bij initiatiefneemsters Mathilde en Sophie ook een kopje thee drinken of een naaicursus volgen of de naaimachine gebruiken.
Van hun website word je ook blij en de pagina tuto is zeer inspirerend. Hier wordt getoond wat je allemaal met tweedehands stofjes kunt doen.
www.r-use-fabrik.be


Zwerfkaartjes:
Een familie in Overijse heeft een talent 
voor het vinden van klavertjes vier. Ze maken er een kaartje van. Op het kaartje de tekst:
“Nu word jij een GELUKKELING”.

Mocht je een gelukkeling zijn en zo’n kaartje vinden dan horen we het graag. (Gelukzoekers | Facebook)


Nu eens een mooi initiatief van Gelukzoekers zelf.
Actie: Plantjes van geluk

Gelukzoekers  wil van Overijse een warmere gelukkigere gemeente maken. Maar hoe doe je dat in deze barre tijden met strenge corona maatregelen?
Wij hebben pannenkoekenplantjes
(het Geluks plantje) opgekweekt en verzameld.


Doet u ook mee?
Heeft u een pannenkoekenplantje die een stekje heeft gegeven. Kopieer onderstaand kaartje en geef dit plantje cadeau .
Zo verspreiden we met elkaar het geluk.
Voor meer info klik hier

Is er bij u een plantje bezorgd? Of was u zelf een geluksbrenger?
Laat ons iets weten via mail; gelukzoekers@outlook.com of facebook: GelukzoekersOnline.
Positief nieuws maakt iedereen blij. Dat moeten we dus zeker delen. 

 

 SPEAKERS CORNER in Barbizon:

Op een wandeling in de omgeving Koedal, Overijse stuitte ik op vier stoelen in het veld. Na twee uur wandelen was het daar even heerlijk verpozen. Even later kwam er iemand een babbeltje maken. Dit was Chris. Hij is een soort de “dorpsoudste” van het wijkje Barbizon.

Als er nieuwe bewoners in de wijk komen dan belt Chris aan en vertelt de nieuwelingen over hun geweldige buurtwerking: Zo is er een emailadressenlijst en er zijn twee whatsappgroepen. Eén voor zaken die urgent zijn (bv er is een inbreker ergens) en één voor het melden van een garage sale, voor als er een oppas wordt gezocht of om te melden dat er een baby is geboren. Prachtig.
En die vier stoelen in het veld? Dat is speakers corner. Elke zondag vanaf 11 uur zijn alle buurtbewoners, sinds het begin van corona, welkom om daar een babbeltje te slaan. Hoe geweldig!  Iedereen brengt zijn eigen kopje koffie mee. Als er een onderwerp te bespreken valt dan wordt dat van te voren via de mail bekend gemaakt. Er wordt dus ook nog nuttige informatie uitgewisseld. Vereenzamen in wijk Barbizon laten ze daar niet gebeuren.


SCHATTENTOCHT in Hoeilaart voor het hele gezin 

Vriendin Karin klaagde dat ze graag wilde gaan wandelen maar dat haar kinderen al snel roepen dat ze geen zin meer hebben. “Wandelen is saai” Dat was het sein voor Gelukzoekers om in actie te komen:
We hebben een route uitgezet,  lintjes opgehangen in het bos en een schatkist verstopt!
(NB: de schattentocht is helaas niet meer beschikbaar) 

Ook zin om er, met de (klein) kinderen, op uit te gaan?
Praktische informatie:
– Parkeer aan het station van Groenendaal, Hoeilaart
-Steek de weg over naar de ingang van het bos
– Volg de zilverkleurige lintjes
– De lintjes hangen steeds aan de rechterkant.
-De route blijft niet op de paden maar gaat ook dwars door het bos.
– Als je aan een boom twee linten rond de stam ziet ben je aan het eindpunt gekomen. Er zijn daar twee picknicktafels. En de schat is daar verstopt.
NB:
– De route is niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s.
– De tocht duurt ongeveer drie kwartier
– Terug naar de auto is vanaf de picknickplek ongeveer 250 meter. Loop verder en bij de Y splitsing de rechter nemen en u komt terug bij de parking.


BE Happy Rocks:


Een beschilderde steen gevonden? Of er zelf een beschilderd en ergens gelegd? Deel het in de facebookgroep Be Happy Rocks. Leuk om tijdens het wandelen te speuren naar mooie stenen.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsgierig naar eerdere acties klik dan hier
En voor een kijkje op de facebookpagina klik hier